Радіаційні властивості хмар металічного пилу, що горить 1. Методика експериментальних досліджень

Автор(и)

  • В. Г. Шевчук Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • М. І. Полетаєв Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • М. А. Старіков Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • A. В. Німич Воєнна академія, м. Одеса, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/0367-1631.2019.57.191957

Анотація

Подано методи вимірювання радіальних характеристик спалювання хмар металевого пилу (алюмінію, магнію, алюмінієвого гідриду) з плином часу.  Радіус зони горіння, температура горіння, інтегральний потік випромінювання в діапазоні 2-20 мкм, визначаються легка сила горіння хмар. Описані способи закінчення та похибки вимірювань.  Описана імпульсна методика створення пилу з хмар об'ємом від 10 до 40 м3. Було запропоновано, що спалювання газу, будучи по суті плазми з конденсованої фази розгін, може бути джерелом випромінювання в діапазоні радіочастот.

Для того, щоб перевірити цю гіпотезу, метод створення пилу хмари за допомогою вибивала порошку звинувачення, які служать в той же час, щоб запалити хмари з метою усунення ефекту електричних іскри на радіочастотного сигналу.  П'ять вузькодіапазоних антен, що охоплюють діапазон від 4 до 40 МГц, використовуються для реєстрації сигналу РЧ.

Друга частина твору представить результати вимірювань оптико-спектральних характеристик хмар у порівнянні з тими, хто для освітлення піротехнічних композицій, а також експерименти з реєстрації радіочастотного випромінювання.

Ключові слова: металеві порошки, пилові хмари, горіння, світловий потік, сила світла, радіочастотне випромінювання

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-01-17

Номер

Розділ

Фізика горіння