Випаровування краплі в атмосфері, що містить хімічно активні добавки
DOI:
https://doi.org/10.18524/0367-1631.2006.43.165277Анотація
Розглянутий дифузійний механізм квазістаціонарного випаровування одиночної сферичної краплі в реагуючому середовищі. Одержані аналітичні вирази, що дозволяють встановити профіль концентрації і температури від поверхні краплі до зони реакції і від зони реакції в навколишнє середовище. Виведені вирази для часу випаровування краплі, температури і радіусу зони хімічної реакції залежно від концентрації реагенту в газовій фазі. Одержані вирази для швидкості випаровування краплі і її температури залежно від фізико–хімічних властивостей речовини краплі і концентрації домішки в газовій фазі. Проте, швидкість випаровування, одержана по квазістаціонарному дифузійному механізму, приблизно в 1,5 ÷ 2 рази нижче, ніж одержана експериментально, що говорить про необхідність обліку конвективного теплообміну в подібного роду процесах.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2006 Фізика аеродисперсних систем
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) роботи, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).