Термодинамічна теорія процесів випаровування. Математичне моделювання та апробація.

Автор(и)

  • С. В. Харченко Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • Ю. О. Желіба Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • В. П. Оніщенко Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/0367-1631.2013.50.160253

Анотація

Стаття присвячена математичному моделюванню процесів випаровування рідин з поверхні капілярно пористого тіла та сублімації твердих речовин в газове середовище довільного складу. Моделювання проходить у рамках висунутої авторами ізобарно-ізоентальпійної теорії протікання процесів випаровування. В основу методики покладено теоретично обґрунтовані рівняння стану з віріальними коефіцієнтами.

Посилання

Оніщенко В. П., Желіба Ю. О., Харченко С. В., Оніщенко М. В. Експериментальне дослідження розчинності в газове середовище довільного складу // Холодильная техника и технология. – 2012 .– № 137. – С. 57-62.

Оніщенко В. П., Желіба Ю. О., Харченко С. В. Математичне моделювання тепловологісних процесів випаровування // Харчова наука і технологія. – 2013. – № 1. – С. 97-100.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-03-20

Номер

Розділ

Тепломасообмін