Термодинамічна теорія процесів випаровування. Математичне моделювання та апробація.

Автор(и)

  • С. В. Харченко Одеська національна академія харчових технологій
  • Ю. О. Желіба Одеська національна академія харчових технологій
  • В. П. Оніщенко Одеська національна академія харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.18524/0367-1631.2013.50.160253

Анотація

Стаття присвячена математичному моделюванню процесів випаровування рідин з поверхні капілярно пористого тіла та сублімації твердих речовин в газове середовище довільного складу. Моделювання проходить у рамках висунутої авторами ізобарно-ізоентальпійної теорії протікання процесів випаровування. В основу методики покладено теоретично обґрунтовані рівняння стану з віріальними коефіцієнтами.

Біографії авторів

С. В. Харченко, Одеська національна академія харчових технологій

Kharchenko S.V.,

Ю. О. Желіба, Одеська національна академія харчових технологій

Zheliba Y.A.,

В. П. Оніщенко, Одеська національна академія харчових технологій

Onistchenko V.P.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-03-20

Номер

Розділ

Тепломасобмін