Особливості розсіяння світла в водних розчинах глюкози

Автор(и)

  • К. Ю. Ханчич Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
  • Ю. А. Мельник Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
  • В. Я. Гоцульський Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

DOI:

https://doi.org/10.18524/0367-1631.2014.51.159969

Анотація

У даній роботі досліджено поведінку коефіцієнта розсіяння у низько концентраційних водних розчинах глюкози поблизу характеристичної температури 315К (42ºC). Методами інтегрального розсіяння світла отримано температурні залежності інтенсивності світлорозсіяння для розчинів різних концентрацій. Виявлено існування максимуму світлорозсіяння при температурі, близькій до нормальної температури людського тіла, та масовій концентрації розчину 5%. Є всі підстави вважати, що це пояснюється утворенням кластерів та структуруванням розчину.

Біографії авторів

К. Ю. Ханчич, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

Khanchych K.Y.,

Ю. А. Мельник, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

Melnyk Y.A.,

В. Я. Гоцульський, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

Gotsulskiy V.Y.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-18

Номер

Розділ

Теплофізика дисперсних систем